Képes Recepttár, Receptek képekkel, főzési és spórolási tippekkel, ötletekkel.
Google keresés
Recept hierarchia
Cikkek főoldala » Főételek » Káposztás tészta recept
Káposztás tészta recept
bullet.gif zuma - január 18 2008
Következő recept >>


<< Előző recept
Vissza a főoldalra

Káposztás tészta




A fotó nagyításához kattints a képre!

Hozzávalók:

1 nagy fej káposzta (Ez két alkalomra elég, a felét a fagyasztóba tehetjük.)

bors
cukor
olaj
1/2 kg tészta (fodros nagykocka)

Elkészítés:

Először egy nagy tálba reszeljük le a káposztát.
Amikor kész tegyünk bele kb. 3 lapos evőkanál sót.
Keverjük össze és tegyük félre kb. 30 percre.

Addig sós vízben kifőzhetjük a tésztát.
A vízbe tehetünk egy kis olajat is, hogy ne ragadjon össze.
Ha kész és lecsurgattuk tegyük egy üres tálba, tegyünk rá egy kevés olajat és keverjük össze.
Így nem ragad össze a tészta mire elkészül a káposztánk.

Ekkora már a káposztánk is levet eresztett.
Előveszünk egy nagy teflon edényt és a káposzta levét kézzel kicsavarjuk.
A kicsavart káposztákat a teflonba tesszük.
Olajat öntünk alá, majd gyakori kevergetés mellett elkezdjük pirítani.
Vigyázva, hogy ne égjen oda.
Az olajat amit a káposzta pirítás közben felszív folyamatosan pótolhatjuk.
Amikor a káposztánk már egy kicsit megpuhult tehetünk hozzá egy evőkanál kristálycukrot.(Így szebben és gyorsabban pirul majd.)
Sajnos ez az egész sokáig tart, ezért szoktam egyszerre 2 adag káposztát elkészíteni.
Ha aranybarnára pirult, az egyik felét egy üres vajas dobozba teszem és a fagyasztóba rakom miután kihült.

A másik felét a kifőtt tésztára teszem.
Megborsozom, egy kicsit sózom. (A káposzta már sós.) A borssal vigyázni kell, könnyű túlborsozni.
Az egészet minden fáradtságot nem kímélve összekeverem.

Aki szereti kipróbálhatja úgy is, hogy a kész káposztástésztára kristálycukrot szór.
Jó étvágyat.

UGRÁS A TÉSZTÁK KÉPEIHEZ

UGRÁS A KÉPGALÉRIÁKHOZ

Vissza a főoldalra
Hozzászólások
#1 | dekanyz - április 17 2010 21:00:35
Ehetetlenül sós lett!
Vagy az evőkanál nem evőkanál, vagy át kell mosni!!!
#2 | zuma - április 22 2010 12:26:55
A káposztából alaposan ki kell nyomkodni a levet, mintha hógolyót gyúrnánk és csak azt kell megpirítani. A sós lé visszamarad az edényben amiben a káposztát lereszeltük.
#3 | study in Australia - április 23 2011 07:11:12
Köszönöm a receptet. Nagyon finom lett. Smile

A káposztát a sózás és pihentetés után ki kell csavarni, hogy ne legyen sós. Pfft
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték

Navigáció
bullet.gif Főoldal

bullet.gif Főétel receptek
bullet.gif Főétel receptek 2.
bullet.gif Köret receptek
bullet.gif Leves receptek
bullet.gif Tészta receptek
bullet.gif Főzelék receptek
bullet.gif Sütemény receptek
bullet.gif Egyéb receptek

bullet.gif Receptek kezdőknek
bullet.gif Fogyókúrás receptek
bullet.gif Olcsó receptek
bullet.gif Gomba receptek

bullet.gif Kapcsolat
bullet.gif Tudja valaki a receptjét?
bullet.gif Pizza Receptek
bullet.gif Sertés ételek
bullet.gif Csirke ételek
bullet.gif Hal ételek receptjei
bullet.gif Mit csináljak, ha elrontottam az ételt?
bullet.gif Tippek kezdőknek
bullet.gif Karácsonyi receptek
bullet.gif Újévi és Szilveszteri receptek
bullet.gif Farsangi receptek
bullet.gif Húsvéti receptek
bullet.gif Torta receptek
bullet.gif Sütés nélküli receptek
bullet.gif Sós sütemények receptjei
bullet.gif Édes sütemények receptjei
bullet.gif Hozzávalók
bullet.gif Csirkemell receptek

Legújabb cikkek
bullet.gif Töltött csirkecomb
bullet.gif Puncstorta
bullet.gif Grillezett csirkemell
bullet.gif Lencsefőzelék
bullet.gif Mákoskifli

Felhasználók
bullet.gif Online vendégek: 1

bullet.gif Online tagok: 0

bullet.gif Regisztráltak: 2,195
bullet.gif Legújabb tag: 123456
Last Seen Users
123456 2 days
topcase 1 week
kimi 2 weeks
senlldy 2 weeks
tata52 5 weeks
haszvir 6 weeks
sheriden 7 weeks
abony46 8 weeks
bijibenhaogui88 9 weeks
aike10 weeks
Véletlen viccek
A székely fiú vacsora közben így szól az anyjához: Idösanyám, nem elég savanyú ez a káposzta. Fiam, hát ez mákostészta. Annak elég savanyú.
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Receptek
Ma
2014. augusztus 30.
Szombat
Rózsa

A Nap kel 05:10-kor,
nyugszik 18:32-kor.
Holnap Erika, Bella napja lesz.

Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

09-04-2013 10:56
Minden recept alatt van egy pici nyomtató ikon, arra kattintva könnyebben ki lehet nyomtatni. Smile

11-03-2013 18:27
Hosszú kihagyás után ismét tudok végre foglalkozni a képes receptárral.

23-11-2012 10:31
Milyen jó hogy megtaláltam ezt az oldalt! Végre igazi kaják, nem ilyen mindenféle flancos izék, olyan hozzávalókkal amikről nem is hallottam....Mi az ilyen igazi magyaros ételeket szeretjük! Grin

31-03-2012 11:42
Ma spenót lesz virslivel a kajcsi.

10-03-2012 11:28
A tegnapi fasiirtom mellé krumplifözeléket csinálok.,azt is innen lesem ki...

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland