Képes Recepttár, Receptek képekkel, főzési és spórolási tippekkel, ötletekkel.
Google keresés
Recept hierarchia
Cikkek főoldala » Tészták » Túrós sztrapacska
Túrós sztrapacska
bullet.gif zuma - május 22 2009
Következő recept >>


<< Előző recept
Vissza a főoldalra

Túrós sztrapacska




A fotó nagyításához kattints a képre!

Hozzávalók:

1 kg krumpli
25 dkg liszt
25 dkg túró
10 dkg füstölt szalonna.
1 lapos ek só
Tejföl

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk megmossuk és lereszeljük. A legkisebbre reszeljük azzal, ami van a reszelőn.
Kézi reszelővel csak akkor fogjunk hozzá ha elég elszántak vagyunk, mivel kézzel pépesre reszelni a krumplit elég nehéz és a kezünket is párszor elreszelhetjük, valamint sokáig is tart.
Ha van konyhai robotgépünk ezt a folyamatot néhány perc alatt elvégezhetjük.
Ha lereszeltük a krumplit tegyünk fel főni egy minél nagyobb edényben vizet.
De ha van 2 nagy edényünk akkor tegyük fel mindkettőt, mivel az egész sztrapacskát nem szabad egyszerre beleszaggatni a vízbe.
Amíg felfő a víz elkészítjük a sztrapacska tésztáját.
Mérjük ki a lisztet és kavargatás mellett folyamatosan adagoljuk hozzá a lereszelt krumplihoz. Az egészbe kavarjunk bele 1 lapos evőkanál sót is.
A sztrapacska tésztájának jó tapadósnak kell lennie, (ne folyjon, de ne is legyen túl kemény. Hasonlónak kell lennie mintha galuskát készítenénk.) ezért nem biztos, hogy az összes lisztet fel kell használnunk. Azonban ha a krumplinak sok leve van akkor még lehet, hogy kell hozzá adnunk lisztet.
Ha a sztrapacskát újkrumpliból készítjük akkor a tésztához hozzá kell adnunk még 1-2 tojást is, mivel a tésztánk másképp nem fog összeállni.
Ha felforrt a víz de csakis akkor ha rendesen lobog, galuskaszaggatóval szaggassuk bele a sztrapacskát a vízbe. A tészta egyik felét az egyik a másik felét a másik vízbe.
Azonnal kavarjuk meg, mivel a tészta rögtön leszáll a víz aljára és odaéghet.
Ha a víz újra felforrt a főzést még 10 percig folytassuk, különben a krumpli nyers marad. Vigyázzunk, mert a sztrapacska habosan fő és kifuthat. Ezért ¾ -nél ne tegyünk több vizet a lábasba.
Amíg fő a sztrapacska vágjuk apró kockára a szalonnát és mikróban 2-3 perc alatt süssük ki a zsírját.
Egy tálba engedjünk hideg vizet, és ha megfőtt a sztrapacska szűrővel merjük ki a vízből és ebbe a hideg vízbe tegyük bele. Majd szűrjük le és jól csurgassuk le.
Ha mindennel elkészültünk tegyük egy nagy tálba a kifőtt sztrapacskát öntsük rá a túrót és a kisült szalonnát a zsírjával együtt és jól kavarjuk össze az egészet.
Szedjünk egy adagot tegyünk a tetejére tejfölt és úgy együk.

A túrós sztrapacskát viszonylag könnyen és gyorsan elkészíthetjük. Nem olyan nehéz, mint amilyen hosszan le van írva. Azonban ha a fent leírtakat nem tartjuk be akkor a sztrapacska leéghet, kifuthat, vagy amikor beleszaggatjuk a vízbe szétfolyhat amiből csak egy sűrű masszát kapunk.

UGRÁS A TÉSZTÁK KÉPEIHEZ

UGRÁS A KÉPGALÉRIÁKHOZ

Vissza a főoldalra
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 50% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 0% [0 szavazat]
Jó 50% [1 szavazat]
Átlagos Átlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]

Navigáció
bullet.gif Főoldal

bullet.gif Főétel receptek
bullet.gif Főétel receptek 2.
bullet.gif Köret receptek
bullet.gif Leves receptek
bullet.gif Tészta receptek
bullet.gif Főzelék receptek
bullet.gif Sütemény receptek
bullet.gif Egyéb receptek

bullet.gif Receptek kezdőknek
bullet.gif Fogyókúrás receptek
bullet.gif Olcsó receptek
bullet.gif Gomba receptek

bullet.gif Kapcsolat
bullet.gif Tudja valaki a receptjét?
bullet.gif Pizza Receptek
bullet.gif Sertés ételek
bullet.gif Csirke ételek
bullet.gif Hal ételek receptjei
bullet.gif Mit csináljak, ha elrontottam az ételt?
bullet.gif Tippek kezdőknek
bullet.gif Karácsonyi receptek
bullet.gif Újévi és Szilveszteri receptek
bullet.gif Farsangi receptek
bullet.gif Húsvéti receptek
bullet.gif Torta receptek
bullet.gif Sütés nélküli receptek
bullet.gif Sós sütemények receptjei
bullet.gif Édes sütemények receptjei
bullet.gif Hozzávalók
bullet.gif Csirkemell receptek

Legújabb cikkek
bullet.gif Töltött csirkecomb
bullet.gif Puncstorta
bullet.gif Grillezett csirkemell
bullet.gif Lencsefőzelék
bullet.gif Mákoskifli

Felhasználók
bullet.gif Online vendégek: 1

bullet.gif Online tagok: 0

bullet.gif Regisztráltak: 2,176
bullet.gif Legújabb tag: kimi
Last Seen Users
montresguess 1 day
Briga73 1 week
kimi 1 week
zuma 2 weeks
breadcrowd 2 weeks
frlancelle 2 weeks
ESZTI72 4 weeks
istvanww 4 weeks
mackowich 5 weeks
zyzkenny 6 weeks
Véletlen viccek
Az idegenvezetőnek már nagyon elege van a turisták ostoba kérdéseiből. Egyikük megkérdezi: Mennyit nyomhat egy ilyen hegy? Fákkal vagy a nélkül?
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Receptek
Ma
2014. április 24.
Csütörtök
György

A Nap kel 04:47-kor,
nyugszik 18:50-kor.
Holnap Márk napja lesz.

Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

09-04-2013 10:56
Minden recept alatt van egy pici nyomtató ikon, arra kattintva könnyebben ki lehet nyomtatni. Smile

11-03-2013 18:27
Hosszú kihagyás után ismét tudok végre foglalkozni a képes receptárral.

23-11-2012 10:31
Milyen jó hogy megtaláltam ezt az oldalt! Végre igazi kaják, nem ilyen mindenféle flancos izék, olyan hozzávalókkal amikről nem is hallottam....Mi az ilyen igazi magyaros ételeket szeretjük! Grin

31-03-2012 11:42
Ma spenót lesz virslivel a kajcsi.

10-03-2012 11:28
A tegnapi fasiirtom mellé krumplifözeléket csinálok.,azt is innen lesem ki...

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland