Képes Recepttár, Receptek képekkel, főzési és spórolási tippekkel, ötletekkel.
Google keresés
Recept hierarchia
Cikkek főoldala » Főételek » Töltött kacsa recept
Töltött kacsa recept
bullet.gif zuma - május 05 2008
Következő recept >>


<< Előző recept
Vissza a főoldalra

Töltött kacsa




A fotó nagyításához kattints a képre!

Hozzávalók:

1 db 1.5 kg-os pecsenyekacsa

Töltelék:

4 db szikkadt zsemle (vagy 2 szelet szikkadt kenyér)
4 tojás
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma lereszelve (vagy ugyanilyen mennyiségű vöröshagymakrém)
4 gerezd fokhagyma lereszelve (vagy ugyanilyen mennyiségű fokhagymakrém)
petrezselyemlevél

bors
pirospaprika
ételízesítő

Elkészítés:

Ha szeretjük a kacsatepertőt és a kacsazsírt, akkor mielőtt hozzálátnánk a kacsa elkészítéséhez tegyük az alábbiakat.
A kacsa nyakánál és a faránál, mellénél lévő vastag zsíros bőrt vágjuk le. Vágjuk össze kb. 2X2 cm-es kis kockákra, és tegyük egy lábasba.
Fedő alatt közepes lángon, lassan süssük ki a zsírját (nem kell alá sem víz sem olaj).
Ha félig kész és benne volt a kacsában a zúza, vágjuk fel kisebb darabokra és azt is tegyük hozzá.
Ha már majdnem kisült a tepertő tegyük hozzá a kacsamájat is és néhány perc alatt süssük készre.
Vigyázzunk, fedő alatt készítsük, mert kicsapkod a forró zsír.
Megsózva kenyérrel fogyasszuk. Nagyon finom és ritka étel, és kevés jut belőle.
A kacsazsírt szűrjük le és tegyük a hűtőbe.
Ha kicsit megdermedt kenyérre kenve pl. paprikával ehetjük.

A töltelék elkészítése:

Egy tálba beletesszük a szikkadt zsemléket langyos vizet engedünk rá, hogy az ellepje. Egy másik tálba tesszük a többi hozzávalót 4 egész tojás, reszelt fokhagyma, reszelt vöröshagyma, 1 teás k. só, 2 kk bors, 2 kk pirospaprika, 1 teás k. ételízesítő, olaj, apróra vágott petrezselyemlevél. Amikor a szikkadt zsemlék eláztak, félbe tépjük kinyomkodjuk és szétmorzsolva tesszük át a tojásos tálba. Mikor már az összes zsemle (kinyomkodva) átkerült a tojásos tálba a kezünkkel nagyon jól eldolgozzuk ezt a masszát, mindenhova kerüljön fűszer és tojás is.
Ha a kacsába tettük sütés közben meg fog dagadni.

A kacsát mossuk meg és az elkészített töltelékkel töltsük meg a combjánál és a mellénél lévő bőre alatt, valamint a kacsa belsejét.
Kívülről locsoljuk meg a kacsát olajjal, majd sózzuk be és bőven szórjuk be ételízesítővel.
Tegyük a kacsát sütőzacskóba amit kössünk össze.
Tegyük be a sütőbe, és közepes lángon kb. 2-3 óra alatt (A kacsa méretétől függ) süssük készre.

A sütőzacskóba nem kell víz.
Sütés közben a zacskó fel fog fújódni, és nagyon szépen egyenletesen meg fog benne pirulni a kacsa.
Jobban és szebben sül mintha zacskó nélkül sütnénk (nem fog úgy kiszáradni a hús).
Sütőzacskó nélkül is elkészíthetjük, csak akkor tegyünk a tepsibe egy kevés vizet a kacsa alá és az egészet fóliázzuk le alufóliával.
A fóliát csak akkor szabad levenni, ha a hús megpuhult és meg akarjuk pirítani a kacsát.

UGRÁS A FŐÉTELEK KÉPEIHEZ

UGRÁS A KÉPGALÉRIÁKHOZ

Vissza a főoldalra
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték

Navigáció
bullet.gif Főoldal

bullet.gif Főétel receptek
bullet.gif Főétel receptek 2.
bullet.gif Köret receptek
bullet.gif Leves receptek
bullet.gif Tészta receptek
bullet.gif Főzelék receptek
bullet.gif Sütemény receptek
bullet.gif Egyéb receptek

bullet.gif Receptek kezdőknek
bullet.gif Fogyókúrás receptek
bullet.gif Olcsó receptek
bullet.gif Gomba receptek

bullet.gif Kapcsolat
bullet.gif Tudja valaki a receptjét?
bullet.gif Pizza Receptek
bullet.gif Sertés ételek
bullet.gif Csirke ételek
bullet.gif Hal ételek receptjei
bullet.gif Mit csináljak, ha elrontottam az ételt?
bullet.gif Tippek kezdőknek
bullet.gif Karácsonyi receptek
bullet.gif Újévi és Szilveszteri receptek
bullet.gif Farsangi receptek
bullet.gif Húsvéti receptek
bullet.gif Torta receptek
bullet.gif Sütés nélküli receptek
bullet.gif Sós sütemények receptjei
bullet.gif Édes sütemények receptjei
bullet.gif Hozzávalók
bullet.gif Csirkemell receptek

Legújabb cikkek
bullet.gif Töltött csirkecomb
bullet.gif Puncstorta
bullet.gif Grillezett csirkemell
bullet.gif Lencsefőzelék
bullet.gif Mákoskifli

Felhasználók
bullet.gif Online vendégek: 3

bullet.gif Online tagok: 0

bullet.gif Regisztráltak: 2,194
bullet.gif Legújabb tag: senlldy
Last Seen Users
topcase 3 days
kimi 1 week
senlldy 1 week
tata52 4 weeks
haszvir 5 weeks
sheriden 6 weeks
abony46 7 weeks
bijibenhaogui88 8 weeks
aike 9 weeks
corkone 9 weeks
Véletlen viccek
A kocsmából indul haza az alkoholista, de útravalóként még egy üveg vörösbort betesz a kabátzsebébe. Ahogy botorkál az úton, beleesik egy árokba, jól megüti magát. Érzi, hogy valami nedvesség elkezd végigfolyni a mellkasán, kétségbeesve felkiált: Remélem vér!
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Receptek
Ma
2014. augusztus 22.
Péntek
Menyhért, Mirjam

A Nap kel 04:59-kor,
nyugszik 18:47-kor.
Holnap Bence napja lesz.

Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

09-04-2013 10:56
Minden recept alatt van egy pici nyomtató ikon, arra kattintva könnyebben ki lehet nyomtatni. Smile

11-03-2013 18:27
Hosszú kihagyás után ismét tudok végre foglalkozni a képes receptárral.

23-11-2012 10:31
Milyen jó hogy megtaláltam ezt az oldalt! Végre igazi kaják, nem ilyen mindenféle flancos izék, olyan hozzávalókkal amikről nem is hallottam....Mi az ilyen igazi magyaros ételeket szeretjük! Grin

31-03-2012 11:42
Ma spenót lesz virslivel a kajcsi.

10-03-2012 11:28
A tegnapi fasiirtom mellé krumplifözeléket csinálok.,azt is innen lesem ki...

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland