Képes Recepttár, Receptek képekkel, főzési és spórolási tippekkel, ötletekkel.
Google keresés
Recept hierarchia
Cikkek főoldala » Főételek » Töltött kacsa recept
Töltött kacsa recept
bullet.gif zuma - május 05 2008
Következő recept >>


<< Előző recept
Vissza a főoldalra

Töltött kacsa




A fotó nagyításához kattints a képre!

Hozzávalók:

1 db 1.5 kg-os pecsenyekacsa

Töltelék:

4 db szikkadt zsemle (vagy 2 szelet szikkadt kenyér)
4 tojás
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma lereszelve (vagy ugyanilyen mennyiségű vöröshagymakrém)
4 gerezd fokhagyma lereszelve (vagy ugyanilyen mennyiségű fokhagymakrém)
petrezselyemlevél

bors
pirospaprika
ételízesítő

Elkészítés:

Ha szeretjük a kacsatepertőt és a kacsazsírt, akkor mielőtt hozzálátnánk a kacsa elkészítéséhez tegyük az alábbiakat.
A kacsa nyakánál és a faránál, mellénél lévő vastag zsíros bőrt vágjuk le. Vágjuk össze kb. 2X2 cm-es kis kockákra, és tegyük egy lábasba.
Fedő alatt közepes lángon, lassan süssük ki a zsírját (nem kell alá sem víz sem olaj).
Ha félig kész és benne volt a kacsában a zúza, vágjuk fel kisebb darabokra és azt is tegyük hozzá.
Ha már majdnem kisült a tepertő tegyük hozzá a kacsamájat is és néhány perc alatt süssük készre.
Vigyázzunk, fedő alatt készítsük, mert kicsapkod a forró zsír.
Megsózva kenyérrel fogyasszuk. Nagyon finom és ritka étel, és kevés jut belőle.
A kacsazsírt szűrjük le és tegyük a hűtőbe.
Ha kicsit megdermedt kenyérre kenve pl. paprikával ehetjük.

A töltelék elkészítése:

Egy tálba beletesszük a szikkadt zsemléket langyos vizet engedünk rá, hogy az ellepje. Egy másik tálba tesszük a többi hozzávalót 4 egész tojás, reszelt fokhagyma, reszelt vöröshagyma, 1 teás k. só, 2 kk bors, 2 kk pirospaprika, 1 teás k. ételízesítő, olaj, apróra vágott petrezselyemlevél. Amikor a szikkadt zsemlék eláztak, félbe tépjük kinyomkodjuk és szétmorzsolva tesszük át a tojásos tálba. Mikor már az összes zsemle (kinyomkodva) átkerült a tojásos tálba a kezünkkel nagyon jól eldolgozzuk ezt a masszát, mindenhova kerüljön fűszer és tojás is.
Ha a kacsába tettük sütés közben meg fog dagadni.

A kacsát mossuk meg és az elkészített töltelékkel töltsük meg a combjánál és a mellénél lévő bőre alatt, valamint a kacsa belsejét.
Kívülről locsoljuk meg a kacsát olajjal, majd sózzuk be és bőven szórjuk be ételízesítővel.
Tegyük a kacsát sütőzacskóba amit kössünk össze.
Tegyük be a sütőbe, és közepes lángon kb. 2-3 óra alatt (A kacsa méretétől függ) süssük készre.

A sütőzacskóba nem kell víz.
Sütés közben a zacskó fel fog fújódni, és nagyon szépen egyenletesen meg fog benne pirulni a kacsa.
Jobban és szebben sül mintha zacskó nélkül sütnénk (nem fog úgy kiszáradni a hús).
Sütőzacskó nélkül is elkészíthetjük, csak akkor tegyünk a tepsibe egy kevés vizet a kacsa alá és az egészet fóliázzuk le alufóliával.
A fóliát csak akkor szabad levenni, ha a hús megpuhult és meg akarjuk pirítani a kacsát.

UGRÁS A FŐÉTELEK KÉPEIHEZ

UGRÁS A KÉPGALÉRIÁKHOZ

Vissza a főoldalra
Hozzászólások
#1 | care - december 02 2014 07:46:57
Marriage replica tag heuer watches undoubtedly are a in close proximity size jacket including item of clothing, connected with knee time-span, that has a Nehru scruff of the neck, which often keys right decrease the top. You should be utilized having snug size churidar trousers within a another fake hublot watches coloration along with some sort of khes (very long headband) or maybe a shawl draped in excess of just one or maybe both equally on the shoulder muscles.
#2 | kimi - december 02 2014 09:55:44
Finding artist replica shoes requires a agog eye,as abounding knock-offs are of inferior quality.Shop at best food and acreage sales to acquisition replica handbags with admonition from replica shoes a able and claimed angel adviser in this chargeless video on fashion.They are just beating offs that they advertise on the streets,they attending absolute abundant like them but the superior is not traveling to be of advance even abutting to the absolute artist handbags so what I would acclaim is that you in fact go to louis vuitton replica
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték

Navigáció
bullet.gif Főoldal

bullet.gif Főétel receptek
bullet.gif Főétel receptek 2.
bullet.gif Köret receptek
bullet.gif Leves receptek
bullet.gif Tészta receptek
bullet.gif Főzelék receptek
bullet.gif Sütemény receptek
bullet.gif Egyéb receptek

bullet.gif Receptek kezdőknek
bullet.gif Fogyókúrás receptek
bullet.gif Olcsó receptek
bullet.gif Gomba receptek

bullet.gif Kapcsolat
bullet.gif Tudja valaki a receptjét?
bullet.gif Pizza Receptek
bullet.gif Sertés ételek
bullet.gif Csirke ételek
bullet.gif Hal ételek receptjei
bullet.gif Mit csináljak, ha elrontottam az ételt?
bullet.gif Tippek kezdőknek
bullet.gif Karácsonyi receptek
bullet.gif Újévi és Szilveszteri receptek
bullet.gif Farsangi receptek
bullet.gif Húsvéti receptek
bullet.gif Torta receptek
bullet.gif Sütés nélküli receptek
bullet.gif Sós sütemények receptjei
bullet.gif Édes sütemények receptjei
bullet.gif Hozzávalók
bullet.gif Csirkemell receptek

Legújabb cikkek
bullet.gif Töltött csirkecomb
bullet.gif Puncstorta
bullet.gif Grillezett csirkemell
bullet.gif Lencsefőzelék
bullet.gif Mákoskifli

Felhasználók
bullet.gif Online vendégek: 3

bullet.gif Online tagok: 0

bullet.gif Regisztráltak: 2,217
bullet.gif Legújabb tag: koonersters123
Last Seen Users
chaneloutlet 3 days
aike 6 days
Briga73 1 week
koonersters123 1 week
chenmienv 1 week
care 1 week
yigiymce 1 week
magen1234 2 weeks
kimi 2 weeks
sdhero 3 weeks
Véletlen viccek
Piros és rontja a fogakat mi az? Tégla.
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Receptek
Ma
2014. december 22.
Hétfő
Zénó

A Nap kel 07:42-kor,
nyugszik 15:57-kor.
Holnap Viktória napja lesz.

Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

29-10-2014 00:19

09-04-2013 10:56
Minden recept alatt van egy pici nyomtató ikon, arra kattintva könnyebben ki lehet nyomtatni. Smile

11-03-2013 18:27
Hosszú kihagyás után ismét tudok végre foglalkozni a képes receptárral.

23-11-2012 10:31
Milyen jó hogy megtaláltam ezt az oldalt! Végre igazi kaják, nem ilyen mindenféle flancos izék, olyan hozzávalókkal amikről nem is hallottam....Mi az ilyen igazi magyaros ételeket szeretjük! Grin

31-03-2012 11:42
Ma spenót lesz virslivel a kajcsi.

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland