Képes Recepttár, Receptek képekkel, főzési és spórolási tippekkel, ötletekkel.
Google keresés
Recept hierarchia
Cikkek főoldala » Főételek » Lecsó recept
Lecsó recept
bullet.gif zuma - július 18 2008
Következő recept >>


<< Előző recept
Vissza a főoldalra

Lecsó




A fotó nagyitásához kattints a képre!

Hozzávalók:

½ kg paradicsom
½ kg vöröshagyma
1 kg lecsópaprika
10 dkg zsír
10 dkg füstölt szalonna
pirospaprika

ételízesítő

Elkészítés:

A hagymát megpucolom, megmosom és kockára vágom. A paprikát megmosom, a száránál benyomom, így kilehet húzni a közepét a magokkal együtt. Kettévágom, ha nagy a paprika akkor 4 felé és 2-3 mm-es csíkokra felvágom. Aki szereti a csípőset tegyen hozzá 2-3 db bácskai paprikát is, így csak pikáns lesz az íze, ha ettől többet teszünk bele akkor már erősen csípni fog. A paradicsomot megmosom és szeletekre vágom (nem karikára). Egy nagyobb lábasba teszem a zsírt és a füstölt szalonnát, amit a bőréig bevágok nem veszem le a bőrét egyben beleteszem a lábasba. Amikor a zsír elkezd olvadni hozzáöntöm a hagymát és üvegesre megpárolom. Ekkor a paradicsomot öntöm hozzá összekeverem és lefedem. Amikor a paradicsom kezd szétmenni (pürésedik), akkor öntöm hozzá a paprikát. 1 teáskanál sóval, 1 teáskanál ételízesítővel, 1 ek pirospaprikával összekeverem és addig főzöm amíg meg nem puhul a paprika.

Ez az alaplecsó, aki szereti főzés közben amikor a paprika már benne van az ételbe tehet bele lecsókolbászt, virslit.
Aki a tojásos lecsót szereti az a végén kavarjon bele tojásokat.
Aki a rizses, vagy tarhonyás lecsót szereti az amikor a paprikát beletette öntse fel vízzel és csak így tudja beletenni a rizst vagy a tarhonyát, mivel mindkettő a nedvességet felszívja és így tud csak megpuhulni. A só tartalmát is kivonja az ételből ezért sózni is kell még.

UGRÁS A FŐÉTELEK KÉPEIHEZ

UGRÁS A KÉPGALÉRIÁKHOZ

Vissza a főoldalra
Hozzászólások
#1 | esommelierHU - szeptember 04 2009 12:46:44
Garasomat nem teszem le a hagyma, paprika, paradicsom darabolás módjáról, elkerülend? a barátaimmal való meghasonulást - lásd: Simonffy András: Igazi lecsó novellájának h?seit.
Amit viszont leszögezek, hogy mit ihatunk - el?tte, közben, utána - e nagyszer? ételhez. Ez a Kadarka, amely kiemelked?en f?szeres zamatú bor, abból is a Siller. Az Egri Kadarka Siller min?ségi száraz vörösbor, alkoholtartalma 13% v/v, 8 - 10 °C h?mérsékletre h?tve ideális a megjelenése. ( Pár adat a bor születési anyakönyvéb?l : Szül. hely: Eger, Lakóhely: riolittufába vájt pince, Tárolási h?mérséklet: 10-12°C, Érlelés/tárolás: palack ) A bor rubinszín?, szemnek nagyon tetszet?s, f?szerességében is bársonyosan simogató a szájban. És ne feledjük el, hogy a Kadarka egyike a Bikavér oszlopos alkotórészeinek! Beszerezhet? ( Ízlés garanciával! ) a www.borteka.hu oldalról!
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték

Navigáció
bullet.gif Főoldal

bullet.gif Főétel receptek
bullet.gif Főétel receptek 2.
bullet.gif Köret receptek
bullet.gif Leves receptek
bullet.gif Tészta receptek
bullet.gif Főzelék receptek
bullet.gif Sütemény receptek
bullet.gif Egyéb receptek

bullet.gif Receptek kezdőknek
bullet.gif Fogyókúrás receptek
bullet.gif Olcsó receptek
bullet.gif Gomba receptek

bullet.gif Kapcsolat
bullet.gif Tudja valaki a receptjét?
bullet.gif Pizza Receptek
bullet.gif Sertés ételek
bullet.gif Csirke ételek
bullet.gif Hal ételek receptjei
bullet.gif Mit csináljak, ha elrontottam az ételt?
bullet.gif Tippek kezdőknek
bullet.gif Karácsonyi receptek
bullet.gif Újévi és Szilveszteri receptek
bullet.gif Farsangi receptek
bullet.gif Húsvéti receptek
bullet.gif Torta receptek
bullet.gif Sütés nélküli receptek
bullet.gif Sós sütemények receptjei
bullet.gif Édes sütemények receptjei
bullet.gif Hozzávalók
bullet.gif Csirkemell receptek

Legújabb cikkek
bullet.gif Töltött csirkecomb
bullet.gif Puncstorta
bullet.gif Grillezett csirkemell
bullet.gif Lencsefőzelék
bullet.gif Mákoskifli

Felhasználók
bullet.gif Online vendégek: 2

bullet.gif Online tagok: 0

bullet.gif Regisztráltak: 2,176
bullet.gif Legújabb tag: kimi
Last Seen Users
Briga73 5 days
kimi 6 days
zuma 1 week
breadcrowd 2 weeks
frlancelle 2 weeks
montresguess 3 weeks
ESZTI72 3 weeks
istvanww 4 weeks
mackowich 4 weeks
zyzkenny 6 weeks
Véletlen viccek
Mi a hasonlóság a férfiak és a halak között? Mindkettőnek van feje, de a farka irányítja.
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Receptek
Ma
2014. április 21.
Hétfő
Konrád

A Nap kel 04:53-kor,
nyugszik 18:45-kor.
Holnap Csilla, Noémi napja lesz.

Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

09-04-2013 10:56
Minden recept alatt van egy pici nyomtató ikon, arra kattintva könnyebben ki lehet nyomtatni. Smile

11-03-2013 18:27
Hosszú kihagyás után ismét tudok végre foglalkozni a képes receptárral.

23-11-2012 10:31
Milyen jó hogy megtaláltam ezt az oldalt! Végre igazi kaják, nem ilyen mindenféle flancos izék, olyan hozzávalókkal amikről nem is hallottam....Mi az ilyen igazi magyaros ételeket szeretjük! Grin

31-03-2012 11:42
Ma spenót lesz virslivel a kajcsi.

10-03-2012 11:28
A tegnapi fasiirtom mellé krumplifözeléket csinálok.,azt is innen lesem ki...

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland